Axalta

 

De Opdracht

Axalta Coating Systems is een toonaangevend, wereldwijd bedrijf, dat zich uitsluitend richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van vloeibare en poederlakken. De Axalta producten verhogen de duurzaamheid en de productiviteit en voegen schoonheid toe. Prominate is aangesteld om de klant te helpen bij het zorgen voor merkconsistentie in regionale kantoren. De klant vereiste wereldwijde ondersteuning voor promotiemateriaal, afdrukken en POS in 9 verschillende merken. We zijn ook gevraagd om advies over het efficiënt functioneren van hun wereldwijde toeleveringsketen.

De Oplossing

We hebben de klant voorzien van 12 regionale webwinkels met regionale Punch-out, onder één wereldwijde merkparaplu. 19 nieuwe producten werden gelijktijdig geïntroduceerd in 19 landen en er werden welkomstpakketten voor alle klanten internationaal uitgerold. We zijn erin geslaagd om de bestaande magazijnvoorraad te verminderen en vrijwel alle ‘terugkoop’-acties te elimineren.

Axalta heeft 35 fabrieken en 120.000 klanten over de hele wereld, waarvan 4.000 distributeurs. 45 trainingscentra in verschillende regio’s houden klanten en distributeurs op de hoogte van alle innovaties met betrekking tot hun promotieprogramma’s. We hebben speciale teams opgezet om ervoor te zorgen dat interne communicatie en webwinkels soepel verlopen.

  • Share: